الجمع بين الاستعداد للزواج والإنفاق على الأهل

السؤال

انا فتاه مكتوب كتابى وخطيبى بيعمل فى دوله عربية ومنذ سنتين وشهرين مخطوبة وهو سافر لكي يكون نفسه ولا أحد من اهله يساعده فى أى شىء بالعكس هو بيرسل لأهله كل شهر مبلغا كبيرا وهذا يتسبب فى تاخير زواجنا مع العلم أن والده يعمل وعنده رصيد فى البنك أنا لا أعرف ماذا أفعل كل ما تناقشت معه فى الموضوع ده انا بطلب منه انه يساعد نفسه علشان يخلص الالتزامات اللى عليه ونتجوز وبعد كده يساعدهم على قد امكانياته هو بيقولى انت ومالك لابيك ده كلام الرسول عليه الصلاه والسلام وبيقولى انا لو ماعنديش غير الفلوس دى هديها لاهلى ومش لازم اتجوز انا زنبى ايه انا لو حاسه ان اهله محتاجين انا عمرى ما هعترض بس للاسف انا بحس انهم طماعين بالرغم من انى اتنازلت عن شبكتى فى سبيل انه يخلص الشقه علشان نسرع بالزواج ومش بعترض على اى شئ ومش بطلب منه اى حاجه وبحاول ما اكلفهوش الحمد لله انى على قدر من التدين وبراعى ربنا فى تصرفاتى بس انا حاسه بالظلم وحاسه انه مظلوم بس مش عارفه اعمل ايه هل هو كده بيتصرف صح بالرغم من اننا محتاجين كل قرش لان علينا التزامات كتير جدا وكل شويه هو ياجل فى الفرح لانه لسه عليه التزامات كتير ماخلصهاش ارجو افادتى برايكم فى اقرب وقت

الإجابــة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه ، أما بعد:

فقد تقدمت الإجابة على هذا السؤال في الفتوى رقم: 73425 .